Concepten

Bij de inrichting van tuinen, speelnatuur en openbaar groen spelen planten de hoofdrol. Onze hoofdrolspelers laten zich niet zomaar inplannen. Planten ontwikkelen zich optimaal als de omstandigheden voor hen geschikt zijn. Zon, schaduw, klei of droge zandgrond, elke plant floreert het best in zijn eigen biotoop. In onze plantenlijst staan de biotopen daarom ook steeds bij elke soort genoemd.

We ontwerpen beplanting die geïnspireerd is op natuurlijke plantengemeenschappen, naturalistische beplanting genoemd. Het principe voor deze naturalistische beplantingen is in de tweede helft van de 20e eeuw door Richard Hansen in Duitsland ontwikkeld. Deze manier van beplanting vormt de basis voor onze beplantingsconcepten met inheemse planten. Een op deze wijze ontworpen beplanting heeft niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar kan zich ook op een natuurlijke wijze ontwikkelen. Inheemse beplanting is een goede basis voor een natuurrijke omgeving waarin vogels, vlinders, bijen en andere fauna zich thuis voelen.

Een beplantingsconcept bestaat uit een op maat gemaakte combinatie met soorten en aantallen per biotoop. In de bijgeleverde plantenlijst staan de gebruikte soorten met achtergrondinformatie en foto’s. Het inplant- en beheerplan geeft duidelijke informatie voor duurzaam beheer. Ook het leveren en ter plekke uitzetten van de beplanting behoort tot de mogelijkheden.

Mail of bel ons voor meer informatie.